Am deschis laptopul astazi dupa trei zile pline. De joi seara pana vineri noapte, a fost all about cooking plus doua ore de kangoo. Pisi style. Am pregatit si comenzi pentru oameni dragi, dar si produse pentru un cookie sale in scopuri umanitare. A fost extenuant, dar m-am bucurat de fiecare clipa, fiecare tava scoasa din cuptor si de fiecare cantec al papagalilor mei, suparati ca pornesc blenderul.
Printre toate, mi-am facut timp si de o provocare la care imi statea gandul de mult. Orice ar fi fost, eu trebuia sa fac eclere low carb. Si le-am facut, bine de tot.
Ingrediente gogosele:
- 150 ml apa
- 80 grame unt nesarat
- 130 grame faina migdale
- 2 oua mici, batute
Ingrediente crema vanilie:
- 200 ml smantana de frisca
- 3 galbenusuri
- 1/2 lingurita faina konjac
- 10 ml indulcitor low carb sau echivalent
- 1 fiola butter vannilla
- 80-100 grame unt
Intocmai ca la reteta clasica de eclere, apa se pune la fiert, dupa care se adauga untul. Dupa ce s-a topit si acesta, se pune faina de migdale si se amesteca cu o spatula de silicon la foc mic, pana cand se formeaza un aluat moale, dar compact, care se desprinde de pe peretii oalei. Raciti aluatul amestecandu-l cu mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale treptat. Ouale mele au fost putin too much si a trebuit sa adaug o lingura de faina de cocos. Turnati aluatul intr-un sac a poche si formati gogosele de 3-4 cm lungime intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 2-3 cm distanta intre ele. Se coc la foc mic, cam 20 de minute, apoi se stinge focul si se lasa in continuare in cuptor, sub supraveghere, pentru a ne asigura ca sunt uscate in interior.
Oh, the vanilla cream… Va jur, nu mi se intampla des, daca o gustam gata preparata, as fi fost convinsa ca cineva incearca sa ma pacaleasca. Bineinteles, au ajutat-o mult si ingredientele . Asadar, am pus smantana lichida intr-un vas mic, la foc, si am adus-o in punctul de fierbere. Separat, am amestecat galbenusurile cu konjacul (pentru ingrosarea cremei), indulcitorul si fiola de vanilie. Am luat smantana de pe foc, am turnat o parte din ea in galbenusuri, am omogenizat, apoi am turnat compozitia obtinuta peste smantana din vas si am pus iar pe foc, pana cand a capatat un aspect lucios. Am inchis focul si am incorporat untul. In teorie, se tine la frigider 2-3 ore, sa se raceasca, but ain’t nobody got time for that. Am taiat gogosile de eclere pe lung si le-am umplut cu crema de vanilie. Le puteti decora cu frisca proaspata sau ciocolata topita. Eu am oprit o lingura din crema de vanilie si am pus-o iarasi pe foc cu 2 patratele de ciocolata neagra, pentru decor. Lovely!
Ați putea să îmi spuneți cam care ar fi valorile nutriționale ale eclerelor keto pe suta de grame?
Nu am un calcul pentru aceasta reteta.