Sa tot fie vreo doua luni de cand o rog pe mama sa caute forme de faguri. Nu stiu de ce, imi aminteam din copilarie ca era o forma anume, fara sa realizez ca acum 25 de ani nu aveam noi, ca popor, notiunea de waffe sau gofre. Prin urmare, ieri am realizat, mama negasind ce voiam eu, draga de ea, ca de fapt imi trebuie doar o forma de waffe mai subtire. Bravo, Cristina, a durat ceva! Cum ieri a sosit noul aparat, astazi am facut doua tipuri de faguri keto, aromati si fini, cu textura perfecta.
Ingrediente:
- 3 oua
- 40 grame Tagatesse/alt indulcitor
- 50 grame unt moale
- 2 ml esenta vanilie
- 30 grame KetoMix Waffe
- 300 ml crema cocos
- 50 grame ciocolata neagra 85% cacao
- 30 grame Tagatesse/alt indulcitor
- esenta rom
- 1 praf sare
Am pus intai ouale cu indulcitorul in robot si le-am mixat pana la topirea indulcitorului. Am adaugat apoi vanilia, untul si cele 30 grame Ketomix de waffe. Am obtinut un aluat moale, dar totodata care nu cade din lingura.
Am incins aparatul de waffe si am pus pe fiecare inimioara cate o lingurita de aluat. Nu puneti mai mult, se vor uni si va fi dificil sa gasiti perechea pentru a forma faguri keto.
La crema, m-a salvat Natalia. Nu aveam smantana in casa, ci doar crema de cocos, si mi-a trimis rapid linkul acestei retete delicioase. Intr-un ibric gros, am pus la incalzit crema de cocos cu indulcitor, sare si esenta de rom. Am adaugat apoi ciocolata rupta (puteti folosi si 2 linguri cacao neagra) s am amestecat pana cand s-a omogenizat. Am lasat crema la racit, apoi am unsa jumatate din faguri cu ea si i-am lipit, doi cate doi.
Ce e grozav la aceasta reteta e ca se face rapid, se obtin cam 20 de faguri aromati, si nu contine oleaginoase, smantana sau iaurt, ceea ce o poate face o placere nevinovata in adaptare.