Fasole batuta keto

Una dintre cele mai dragi amintiri ale copilariei, fasolea batuta clasica este bogata in amidon, prin urmare contravine principiilor dietei ketogenice. Am stat multa vreme cu gandul la ea, pana cand am concluzionat ca asemanarea izbitoare cu hummusul o face usor de adaptat in dieta ketogenica. Si asa a aparut astazi reteta de fasole batuta keto :).

Ingrediente:

  • 400 grame fasole pastai galbena, bine scursa
  • 2 lingurite tahini
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1 fir de ceapa verde
  • o lingura pasta tomate fara zahar
  • 2 linguri ulei masline

Intr-un blender cu putere mare (minim 700 w) am pus fasolea, usturoiul si pasta de susan. Le-am mixat pana am obtinut o pasta ferma si omogena. Am condimentat amestecul si l-am transferat intr-un vas ceramic. Intr-o tigaie antiaderenta, am pus uleiul la incins, apoi am adaugat ceapa tocata fin si pasta de rosii. Le-am amestecat pana s-a aurit ceapa, apoi am turnat sosul peste crema de fasole cu susan. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. Buna! Pentru aceasta reteta se poate inlocui fasolea pastai galbena cu fasolea alba boabe la conserva (nu contine zahar)? Multumesc

    • Sigur ca nu, e si motivul pentru care am utilizat pastai, si nu boabe maturate. Leguminoasele cresc in pastai, ferite de razele soarelui, si cumuleaza cantitati ridicate de amidon pana la maturare/momentul culegerii, ceea ce le scoate din sfera alimentelor low carb.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+