Am multe retete de paine keto, insa uneori simt nevoia de felii subtiri, crocante, perfecte pentru niste icre de casa sau un strop de unt la temperatura camerei, cu sare de Himalaya. Asa a aparut reteta de wassa keto, dupa ce am cotrobait prin camara, gandindu-ma din ce le-as putea face. Le-am ale acest nume intrucat multora le sunt familiare acele felii, facute insa din cereale, si reteta mea se aseamana mult la textura. Gustul este insa potentat de adaosul de mix de seminte crude si de condimente.
Ingrediente:
- 120 grame mix seminte (in, floarea soarelui, dovleac)
- 60 grame tarate de psyllium
- 20 grame unt
- sare, piper
- 250-300 ml apa clocotita
Am amestecat bine primele patru ingrediente, respectiv semintele, psyllium, untul la temperatura camerei si condimentele. Am turnat din apa luata de pe foc treptat, amestecand pana la omogenizare de fiecare data. Pentru a sti cand sa va opriti, trebuie sa va spun ca e important ca aluatul sa fie intins intr-o tava de 30×30 cm, cu degetele umezite, intr-un strat uniform, destul de subtire. Dupa intindere, pe o foaie de copt, coaceti aproximativ 15 minute initial, apoi scoateti tava si portionati in felii wassa keto. Lasati feliile la cuptor inca o ora, la aproximativ 160 grade, intoarceti-le pe cealalta parte si mai lasati-le circa 20 minute, pana se usuca uniform. Enjoy!