Descoperirea noii faini din fibre a dus la un boom de imaginatie in ceea ce priveste retetele keto. Si cum sunt mare fana cozonac, am testat pentru Paste o reteta mai putin calorica.
Ingrediente aluat:
- 100 grame faina fibre
- 3 oua intregi
- 20 grame drojdie dizolvata in 30 ml apa calda
- coaja unei lamai
- 2 linguri Tagatesse
- esenta vanilie
- 100 grame smantana 12% grasime
Ingrediente umplutura:
- 100 grame nuca macinata
- 2 albusuri
- 3 linguri Tagatesse
- coaja de lamaie
- 20 grame mac
- 5 ml esenta portocala
Desi numarul ridicat de ingrediente te poate duce cu gandul la un proces complicat de productie, lucrurile stau de fapt exact pe dos: atat in cazul aluatului, cat si in cazul umpluturii, nu am facut decat sa amestec toate ingredientele in blender.
Am lasat aluatul sa creasca la temperatura camerei, acoperit, timp de o ora. Am intins foi de 20/10 cm, groase de circa 2-3 mm, intre hartii de copt. Am umplut fiecare foaie pana aproape de margini, apoi am rulat-o si am taiat-o in felii, asezandu-le intr-o tava de silicon, una langa cealalta. Optional, feliile de cozonac keto aromat pot fi unse cu albus de ou batut sau poti presara tagatoza, pentru putin luciu. Se coc la cuptor la cica 150-160 grade, aproximativ o ora. Enjoy!
Cu ce se poate inlocui faina de fibre si in ce procentaj? aici unde locuiesc, nu se gaseste pe piata. multumesc
Contine fibre de bambus si faina de psyllium, poate le gasesti pe acestea. Nu se poate inlocui.
Buna. Arata bine de tot 🥰 as vrea sa incerc…. am acasa faina de bambus si psyllium husk … dar nu prea stiu in ce cantitati sa folosesc….🤔 sa pun 70 g babmbus si 30 psyllium? Sau 60:40?
Psyllium husk si powder se comporta diferit, ar fi ideal sa le râșnești cât mai fin. Nu as sti sa îți spun procentul ideal intre cele două, probabil as merge pe 30 la psyllium.