Intens utilizate in zona mediteraneana, florile de dovlecel sau zucchini (ba chiar merg si cele de dovleac placintar) umplute sunt un fel de mancare delicat si pufos. Puteti sa le umpleti cu branzeturi, compozitie de chiftele sau lasagna, iar gustul va fi de fiecare data altul, surprinzator. Eu am facut flori de dovlecel pane pornind de la cateva resturi de branza si o bucatica de bacon bun tare.
Ingrediente:
- 10 flori de dovlecel mari
- 100 grame branza de oi
- 50 grame pecorino
- 50 grame bacon
- 1 legatura marar
- 1 legatura ceapa verde
- 2 oua
- 30 grame ketomix pane
- 50 ml apa
- 150 grame untura
Intai am spalat florile de dovlecel si le-am lasat la scurs. Mi s-a parut un semn incredibil ca din ele au iesit, curioase, doua furnicute. Un semn ca legumele sunt crescute curat, asa cum aleg sa mananc de multi ani. Apoi, am pus in robot branza, baconul taiat marunt, verdeata tocata si un ou. Am obtinut o pasta moale, cu care am umplut viitoarele flori de dovlecel pane. Puteti folosi o lingurita, dar ideal este un poș, intrucat petalele sunt fragile. Dupa umplere, am rasucit usor varfurile florilor.
Intr-un bol, am mixat oul ramas, ketomixul pane si apa. Aluatul de pane trebuie sa fie fluid, precum cel de clatite, asa ca in functie de marimea oului, puteti completa cu apa. Am incins untura si am inmuiat fiecare floare in mixul de pane keto, pe toate partile. Am prajit florile de dovlecel cam 2 minute pe fiecare parte, pana s-au aurit. Enjoy!