Cand am facut prima reteta de focaccia keto, am insistat sa intind aluatul cat mai bine, din motive… calorice. De aceasta data insa, am vrut sa imit cat mai bine preparatul italienesc, astfel incat am adaugat niste pasi care au dus la obtinerea unei retete de focaccia keto pufoasa si aromata.
Ingrediente:
- 15 grame drojdie uscata
- 1 lingura indulcitor (Tagatesse)
- 100 ml apa calda
- 70 grame faina migdale
- 60 grame faina de fibre Szafi
- 1 lingura ulei masline
- 1 lingurita otet de cidru de mere
- 4 oua intregi
- sare, rozmarin
Am pus in bolul mixerului drojdia, indulcitorul si apa calda si le-am omogenizat, apoi am lasat aproximativ 10 minute amestecul acoperit, pentru ca drojdia sa se hraneasca cu indulcitorul. Dupa aceste 10 minute, am adaugat pe rand fainurile, mixand bine, uleiul si otetul. Ouale le-am incorporat pe rand, ca la ecleruri. Dupa ce am terminat de omogenizat aluatul, l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu mainile unse cu ulei de masline.
Aluatul se lasa in tava la crescut 45-60 minute si se presara cu sare si rozmarin. Se introduce apoi tava in cuptor la 180 grade, aproximativ 25 minute. Enjoy!