Focaccia keto – painea ideala pentru anotimpul cald

Nu mai avem 4 anotimpuri, sa recunoastem. Avem ceva infernal de frig, urmat de multa caldura. Asa ca o sa consideram ca focaccia, o painica italieneasca simpla sau pudrata cu ierburi ori parmezan, este alegerea ideala in anotimpul cald. E usoara, subtire, crocanta, iar a noastra e si mai si, pentru ca e o focaccia keto. Faceam saratele si cand am vazut cum li se umfla marginile, mi-am amintit de blatul de la pizza. Evident ca nu voi face pizza azi, insa voi puteti oricand ca dupa ce coaceti focaccia keto in cuptor cateva minute, sa ii adaugati toppingurile preferate.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 grame smantana 12%
  • 30 grame drojdie
  • 100-120 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
  • sare
  • ulei de masline
  • ierburi aromatice

Daca cineva se intreaba de ce smantana de 12%, raspunsul e ca am luat-o din greseala. Nu as manca o smantana cu textura de iaurt, insa pentru reteta a fost excelenta, intrucat rezultatul final nu a fost deloc caloric, ceea ce face focaccia keto o alegere excelenta atat pentru tartine cu unt, avocado sau branzeturi, cat si pentru crutoane in salate sau supe crema. Cat despre cantitatea de faina, marja este data de marimea oualor utilizate de fiecare dintre noi.

Dupa ce am amestecat ouale cu drojdia, sarea si smantana, am inceput sa adaug faina treptat, pana am ajuns la o consistenta elastica, similara cu  a cozonacului clasic. Am lasat la crescut aluatul cateva ore (pentru ca am lipsit de acasa) insa o ora ii este suficient, in proximitatea unei surse de caldura.  Am impartit aluatul in bile pe care le-am framantat pe rand, apoi le-am intins pe foaie de copt, cu un sucitor din silicon. Am picurat ulei de masline, am presarat ierburi aromatice, si m-am jucat si cu cateva rosii cherry. Le-am copt circa 20 minute la 160 de grade. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

4 comentarii

  1. Buna Cristina! Sunt eleva ta de la TN4 Cluj ? Acum am făcut focaccia ta , dar chestia e ca mie mi a intrat 360 g faina. Ouăle nu erau chiar asa mari.

  2. Daa, am uitat!!! Ma gândeam eu , cum sa fie faina normala ? Ms .te pup cu drag. Îți trimit poze sa vezi ce am făcut din aluat ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+