La fiecare anotimp iubesc ceva, iar la toamna cu siguranta acel ceva e mirosul de dovleac innobilat cu un strop de scortisoara Ceylon, culoarea aia fenomenala care se accentueaza cand simte caldura, dulceata data de carbohidratii putini, in mod paradoxal. Reteta de foi fragede keto cu dovleac calit a venit natural dupa cea de Alba-ca-Zapada keto si dupa ce am calit dovleac cu unt, zilele trecute. Practic, era musai sa le imbin intr-o reteta perfecta de toamna.
Ingrediente foi fragede:
- 4 oua
- 250 grame unt topit
- 7 grame bicarbonat de amoniu
- 80 grame eritrit
- 5 grame xanthan
- 5 grame sare
- faina Szafi -CH cat cuprinde (aprox. 150 grame)
Intocmai ca la foile de la cealalta prajitura keto, am mixat indulcitorul cu untul topit, apoi am adaugat pe rand ouale, bicarbonatul, guma xanthan si o parte din faina. Nu recomand sa adaugati toata faina deodata, intrucat in functie de marimea oualor poate fi necesara o cantitate sub cea recomandata in reteta. Important e sa obtineti un aluat ferm, care se desprinde de vas.
Am impartit aluatul in 4 si am intins fiecare foaie intr-un dreptunghi cam cat 2/3 din latimea si lungimea tavii de cuptor. Dat fiind ca e o indicatie empirica, tineti cont ca grosimea aluatului sa fie de aproximativ 1 mm. Am copt fiecare foaie 8-10 minute la 170 grade si le-am lasat la racit.
Am umplut foile cu dovleac calit ca in reteta de AICI si am lasat prajitura 24 ore la frigider, apoi am taiat-o cubulete. Enjoy!