De cand cu faina minune, stau mult in bucatarie. Testez, analizez potentiale combinatii, deschid frigiderul, ma uit in cutia cu esente… Astazi a iesit, probabil, cea mai buna reteta. Nu din ale mele, ca abia am doua, din care una adaptata. Dar, asa, cu modestie o spun, din toate cate exista, pentru ca fursecurile astea sunt spectaculoase. Sunt fursecurile fragede cu unt din cutiile frumoase de metal, pe care le punem sub pomul de Craciun. Sunt fursecurile pe care ni le faceau mamele de Craciun, cu mirosul irezistibil de coaja de portocala…
Ingrediente:
- 100 grame mix faina fibre
- 3 oua
- 50 grame unt
- 10 grame drojdie proaspata dizolvata in 25 ml apa calda
- 1 plic praf de copt
- indulcitor
- coaja unei portocale
- esenta de unt
- sferturi de nuci
- 4 patratele ciocolata neagra
Am amestecat toate ingredientele, mai putin nuca si ciocolata, cu o spatula de silicon, pana am obtinut un aluat moale, precum cel fraged cu unt. Am intins foi de circa 3 mm grosime din care am decupat cerculete. Desigur, puteam face si stele, si oameni de zapada, dar m-am abtinut. Intr-o punga pentru friptura, am asezat o foaie de copt. Am decorat fiecare fursec rotund cu un sfert de nuca, apoi le-am asezat pe foaia de copt din punga de friptura. Am inchis punga si le-am introdus in cuptor, la cca 170 grade, aproximativ 15 minute. Am rupt punga si le-am lasat alte 10 minute.
Intr-un castron mic, am topit ciocolata la bain marie. Am inmuiat fiecare fursec in ciocolata si le-am asezat pe hartie de copt, pentru ca aceasta sa se coaguleze. Aceste fursecuri keto aromate sunt foarte moi, fara a fi elastice, asa cum v-ati astepta de la un aluat din fibre. Enjoy!