O tarta cu lemon curd aparuta azi din neant in feedul de facebook m-a facut sa deschid dulapurile si frigiderul si sa prestez ceva bun. Niste fursecuri keto cu crema de lamaie, cu ce am gasit prin cotloanele bucatariei. Am ramas fara faina de migdale, dar sigur a meritat.
Ingrediente biscuiti:
- 250 grame faina de migdale
- 50 grame faina de cocos
- 1 lingurita faina de Konjac
- 150 grame unt topit
- 1 ou
- 3 linguri Tagatesse
- 20 grame pudra proteica de vanilie
Ingrediente crema:
- 200 ml smantana dulce
- 1 lingurita faina Konjac
- 3 galbenusuri
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie proaspata
- 1 lingura indulcitor
- 20 grame pudra proteica de vanilie
Pentru biscuiti, am amestecat intai toate ingredientele uscate. Intr-un bol separat, am mixat untul topit cu oul, pret de 2 minute. Am incorporat amestecul in fainuri si am framantat pana am obtinut un aluat ca de biscuiti fragezi. Intre doua foi de copt, am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor, pana a ajuns la 2-3 mm grosime. Am decupat cercuri pe care le-am transferat pe hartia de copt, pana am terminat aluatul, apoi am repetat procedura pentru intreaga cantitate.
Intr-un ibric, am pus la fiert smantana dulce, impreuna cu indulcitorul. Am mixat usor galbenusurile, apoi, cand smantana inceput sa clocoteasca, am luat-o de pe foc si am incorporat galbenusurile, faina de Konjac si pudra proteica. Am lasat crema sa se racoreasca si am adaugat si ultimele doua ingrediente, respectiv coaja de lamaie si sucul acesteia. Cand crema s-a racit complet, am umplut biscuitii, obtinand niste delicioase fursecuri keto cu crema de lamaie, perfecte pentru a combate vremea ploioasa. Enjoy!
Buna. Cu ce s-ar putea inlocui faina de konjac si pudra proteica? M-ar tenta sa incerc fursecurile, dar momentan in dotare am faina de migdale, cocos, in, bambus, chia, nuci, nuci de macadamia … vreo sansa sa gasesc printre ele un inlocuitor? 🙂
Buna, Felicia. Pentru a lega fursecurile este necesara o faina fibroasa, cum este cea de konjac. Daca nu ai, iti sugerez sa macini o lingura de chia in rasnita sau blender si sa inlocuiesti astfel konjacul. De asemenea, acesta merge inlocuit si cu o lingura de faina de bambus. Cat despre pudra proteica, e dificil sa o inlocuiesti, dar cred ca poti incerca cu o cantitate similara de faina de migdale sau alte nuci, sau cu faina de cocos (cantitate injumatatita).
Bună seara! Va rog să-mi spuneți ce marca de pudra proteica de vanilie folosiți și de unde o cumpărați? Mulțumesc!
Buna ziua,
Se poate pune faina de cocos in cantitate mai mare, scazand din cea de migdale?
Sigur, regăsiți optiunile in categoria de meniuri.