Atunci cand dieta ketogenica este stilul tau de viata, alimentele naturale primeaza zi de zi. Doar ca uneori simti nevoia sa te rasfeti cu ceva dulce, asa ca astazi, pentru ca nu pune in pericol starea de cetoza sau, de ce nu, minimizarea de masa grasa si cresterea de masa musculara, am creat o reteta de fursecuri keto.
Le-as fi denumit Oreo keto, insa crema nu are nimic de-a face cu celebrul biscuit. Asa ca raman fursecuri keto, umplute cu o crema proteina, cu gust bogat de caramel si ciocolata.
Ingrediente:
- 250 grame faina de migdale
- 50 grame faina de cocos
- 1 lingurita faina de konjac
- 50 grame cacao neagra
- 3 linguri Tagatesse
- 150 grame unt la temperatura camerei
- 1 ou
Crema:
- 40 grame Tagatesse
- 100 ml smantana lichida
- 50 grame pudra proteica cu aroma de ciocolata
Pentru biscuiti, am amestecat intai ingredientele uscate, apoi am mixat oul cu untul moale. Am incorporat amestecul umed in cel uscat, apoi am intins o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm, din care am taiat cu o forma biscuiti rotunzi. Am repetat operatiunea pana am terminat aluatul. Am copt biscuitii pe foaie de silicon, pe treapta superioara a cuptorului, la 160 grade, circa 15 minute.
Cat s-au racit biscuitii, am facut crema. Intai am topit tagatoza pana am adus-o in punctul de caramelizare, apoi am stins-o cu smantana lichida. Am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am adaugat pudra proteica. Alegeti o pudra proteica fara carbohidrati, precum aceasta. Amestecati pe foc mic pana se ingroasa, apoi lasati crema sa se racoreasca. Umpleti biscuitii and enjoy!
Buna, te rog, spune-mi de unde iei ingrwdientele „exotice”: Tagatesse, faina de migdale samd.
Sunt fascinata de ce vad ca mananci tu (din postarilr tale) si as vrea sa incerc si eu.
Multumesc.
Adriana
Faina de migdale se gaseste chiar si la Kaufland, iar Tagatesse – indulcitorul meu preferat – se gaseste la Auchan, Metro si la cateva magazine online. Te pup!
Hmmm oare pot sa fac reteta fara unt si fara ou ? 🙁 Nu le consum, dar fursecurile astea par delicioase ! 😀