Puteti sa le spuneti cum vreti: saratele, fursecuri sarate keto, cert e ca au iesit excelente si se pastreaza perfect in camara, intr-o cutie inchisa etans. Ale mele au tinut vreo saptamana, nu pentru ca nu as fi rontait continuu din ele, caci asa bune au iesit, ci pentru ca stiam ca nu voi mai avea timp de facut altele foarte curand. In esenta, imi era dor de saratelele fragede cu untura facute de mama cand eram mica, si mi-am dorit ca aceasta reteta keto sa iasa la fel. Am reusit sa ma apropii mult, si cred ca un strop de rabdare ar fi ajutat aluatul sa foieteze. Eh, data viitoare.
Ingrediente:
- 4 oua
- 100 grame faina migdale degresata
- 50 grame untura porc
- 50-70 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
- 5 grame praf copt
- 200 grame telemea
- chimen
- mac
- mix seminte
Intr-un bol cu peretii inalti, am amestecat ouale cu faina de migdale si cu untura. Am adaugat apoi praful de copt si, treptat, faina pentru reducerea carbohidratilor. Gramajul acesteia nu e unul clar intrucat va conta mult marimea oualor. Cert este ca aluatul va trebui sa aiba consistenta necesara pentru a fi intins cu sucitorul. Am adaugat apoi in aluat si telemeaua rasa, am omogenizat si am introdus aluatul la frigider cam 30 de minute. Daca doriti ca aceste fursecuri sarate keto sa aiba un aspect similar cu al foietajului, prelungiti perioada de stat la rece cu 3-4 ore si, din ora in ora, intindeti si apoi imparturiti aluatul.
Eu nu am avut rabdare, asa ca dupa 30 de minute, am impartit aluatul in mai multe bile pe care le-am intins in foi de aproximativ 5 mm grosime si am decupat forme. Am pus pe fiecare fursec seminte sau firimituri de branza si le-am copt circa 20 minute, la 160 grade. Puteti utiliza orice alte seminte, branza cheddar rasa, cascaval, fulgi de chilli sau de sare. Enjoy!
Multumesc.
Multumesc.
Merci.