Inca nu am gasit o explicatie elocventa pentru care drojdia faceun aluat din faina de fibre, fara urma de gluten, sa creasca, cert este ca si astazi am obtinut, pentru reteta de gogosi keto, un aluat pufos, plin de bule de aer si de arome imbietoare. Imi era dor de bunica mea si am facut 3 branzoaice, dupa reteta ei adaptata la dieta ketogenica, si m-am gandit ca nu ar strica cateva gogosi keto simple. Am aliniat ingredientele si am pornit la treaba.
Ingrediente:
- 70 grame faina Szafi pentru reducerea carbohidratilor
- 3 oua marimea M
- 15 grame drojdie dizolvata in 3 linguri apa fierbinte
- 100 grame branza Philadelphia
- coaja unei lamai
- indulcitor
- 1 fiola esenta vanilie
Intai, am amestecat ouale cu branza, apoi am adaugat drojdia dizolvata si indulcitorul si am omogenizat. Am turnat faina in ploaie, treptat, mixand dupa fiecare lingura de faina adaugata. La final am aromatizat aluatul cu coaja de lamaie proaspat rasa si esenta de vanilie. Intr-o tigaie intinsa (puteti utiliza si tigaie de clatite) am incins 2 linguri de ulei de cocos rafinat. Am intins o foaie de aproximativ 2 mm grosime si am decupat din ea diverse forme pe care le-am prajit cate 30 se secunde pe fiecare parte, in uleiul incins. Enjoy!
2mm sau 2 cm grosimea aluatului?
2 mm, se umfla dragut. de ce asa subtire? Sa te asiguri ca se coc in interior.
Multumesc