Uneori, copila se apropie de raionul de patiserie din supermarket la gogosile alea colorate, le stiti voi, se uita la mine si intreaba daca „sunt pentru adulti”. Am ales sa nu folosim cuvinte precum „sanatos” sau „nesanatos” cand vine vorba de mancare, asa ca unele alimente sunt pentru adulti, altele pentru copii mai mari, iar despre cele pe care le consuma ea stie ca au proteine, vitamine sau minerale. Suficient momentan, mai adaugam macro si micronutrienti pe parcurs.
Am mai facut recent ceva gogosi keto, mai precis niste papanasi copti, insa voiam sa fac gogosi pufoase, aromate, si imi tot lipsea cate un ingredient. Azi le-am avut pe toate si au iesit minunatele astea.
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 30 grame OK Gold
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 50 grame unt topit
- 50 grame ketomix cozonac
- 5 grame praf de copt
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 30 grame picaturi de ciocolata
- 60 ml smantana lichida
Intai, am batut ouale spuma cu indulcitorul, apoi am adaugat extractul de vanilie. Am incorporat ketomixul de cozonac impreuna cu agentii de crestere si sarea, apoi am turnat incet untul topit, in timp ce mixerul amesteca aluatul. Ce nu v-am zis pana acum este ca aceste gogosi sunt coapte la cuptor. Eu am o tava de gogosi de la Tefal, tocmai ce sosise comanda (nu doar ingrediente imi lipseau). Puteti sa le si prajiti, dar vor iesi mult mai calorice. Am turnat tot aluatul intr-un poș si am pus aluat in formele de gogosi fara sa depasesc acea ridicatura din mijloc, caci stiam ca vor creste mult. Daca alegeti prajirea, le puteti da forma in uleiul incins (de cocos sau untura). Am mai vazut retete video in care aluatul e turnat in forma de cerc pe hartie de copt, apoi pus la prajit cu hartia de copt in sus, care se desprinde rapid cu degetele, inainte de a atinge uleiul.
Am copt aceste gogosi keto aproximativ 12 minute la 180 grade, fara ventilatie. Intr-un ibric, am incalzit smantana lichida, apoi am pus picaturile de ciocolata si am amestecat continuu pana s-au topit. Am inmuiat fiecare gogoasa keto in ganache, apoi am presarat cativa fulgi de migdale. Enjoy!
Tip: Daca tai din greseala ganache-ul, il poti remedia imediat adaugand inca doua linguri de smantana lichida rece si amestecand rapid.
