Gogosi keto sarate

Ca toate felurile de mancare la un moment dat, gogosile astea au iesit gogosi keto din intamplare, dar mi-au placut atat de mult, incat le-am repetat. Trebuiau sa fie biscuiti, facuti cu aceleasi ingrediente pe care le mai folosisem, cu o singura deosebire: in ziua in care le-am scos din cuptor prima data, mirata, untul fusese foarte rece, si cum nu aveam timp sa il las sa ajunga la temperatura camerei l-am lichefiat intr-un ibric. Povestim mai tarziu magia, deocamdata ingredientele:

  • 4 oua intregi
  • 100 grame unt
  • 100 grame faina migdale
  • codite ceapa
  • sare
  • 1 praf de copt
  • bacon (optional)

Asadar, cand erau toate pe masa, m-am prins ca daca aruncam cu untul dupa cineva, riscam sa ii dau damage. L-am pus intr-un ibric si l-am lichefiat. Mai facusem briose asa, nu avea de ce sa nu functioneze. Doar ca nu numai ca a functionat, dar mi-a transformat biscuitii in gogosi exact ca cele de eclere, cu deosebirea ca ale mele erau deja sarate. Cred totusi ca a mai fost un punct pe foaia de test care a contribuit, intocmai ca la eclere. Sa o luam pas cu pas: Am batut 3 oua cu o furculita, am pus faina de migdale si praful de copt si am amestecat. Am turnat untul lichefiat si l-am incorporat. Mi s-a parut aluatul putin cam dens, si am mai spart un ou peste aluat, incorporandu-l si pe el. Practic, fix ce face mama cand face eclere, oua crude in aluat cald. Apoi am adaugat coditele de ceapa tocate marunt, cubuletele de bacon si sarea si am pus cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am bagat in cuptor, la foc mediu spre mic, si acolo minune! Biscuitii mei cresteau ca Fat-Frumos si se pufoseau nevoie mare! Bineinteles, data viitoare vor fi dulci si umpluti cu o crema decadent de low carb.

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

4 comentarii

  1. Buna, Cristina. Nu stiu de ce dar, niciodata, nu-mi ies retetele tale! Au iesit bune la gust dar, mai mult biscuiti plati decat gogosi. Poate gresesc eu stingand praful de copt cu otet?
    In rest, bune (sau buni :)) la gust! Mai ales ca am folosit tagatese, ca indulcitor, pe care copiii mei l-au declarat castigator din toata lista de indulcitori LC.
    Te pup si multa bafta in ceea ce faci (ca de facut, faci bine)!

    • Adriana, secretul este in adaugarea untului cat e inca fierbinte, ca si la gogosile de eclere, si incorporarea lui de sus in jos, cu o paleta. Spor si multumim pentru aprecieri!

  2. Buna,
    Ma gandeam ca gogosile sa le umplu cu branza (mozzarella,feta sau brie).Ar fi ok?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+