Branzoaicele sunt clar una din slabiciunile mele. Desertul pe care il consumam cel mai des la bunica, a ramas intiparit undeva in suflet si inca tanjeam dupa el. Dupa ce in ultimele doua zile m-am tot lovit de gogosi clasice prin diverse vizite, am zis ca trebuie sa pun piciorul in prag si sa incerc sa le reproduc. Astfel, am obtinut cele mai bune gogosi keto cu branza, pufoase si aromate perfect.
Ingrediente:
- 85 grame faina NoCarb Noodle
- 3 oua marimea M
- 10 grame drojdie dizolvata in 3 linguri apa fierbinte
- 1 praf de copt
- 50 grame branza Philadelphia
- 50 grame mascarpone
- coaja unei lamai
- indulcitor
Umplutura:
- 30 grame telemea capra rasa
- 10 grame faina cocos
- 50 grame branza proaspata fara lactoza
Intocmai ca la reteta de cozonac, ingredientele pentru aluat se amesteca pana la omogenizarea perfecta. Daca aluatul nu se desprinde cum trebuie din vas, mai puteti adauga 2-3 grame de faina keto. Intr-un alt castron, se mixeaza ingredientele pentru umplutura. In momentul in care incepeti umplerea gogosilor, incingeti intr-o tigaie ulei de cocos pentru gatit. Desigur, pot fi coapte si in cuptor.
Am intins foi de aluat cat podul palmei si am pus pe jumatate branza, apoi am adus cealalta jumatate deasupra si am lipit marginile. Am repetat operatiunea pana s-a terminat aluatul. Mi-au iesit 6 branzoaice mari. Le-am prajit cate 2 minute pe fiecare parte in uleiul de cocos incins, apoi le-am scos pe hartie absorbanta. Enjoy!