Colectia de ketomix-uri a fost gandita de la inceput pentru a fi versatila. De aceea, de pilda, varianta de ketomix cozonac nu contine indulcitor ori coaja de citrice. Am preferat sa ofer fiecarui mix in parte atat sansa de a fi testat in cat mai multe retete, cat si sa ofer celor care il folosesc optiunea de a folosi indulcitorii ori condimentele preferate. In cazul de fata, ketomixul de cozonac mi-a folosit pentru niste incredibile gogosi keto sarate, umplute cu resturi de friptura. Puteti folosi pui, porc, chiar si peste ori legume ramase de la o masa precedenta, iar rezultatul va fi delicios.
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 grame cascaval afumat ras fin
- 75 grame ketomix cozonac
- 300 grame friptura vita
- 2 linguri suc de rosii
- 50 grame unt
- 2 lg parmezan
- 1 lingurita paprika afumata
- 1 legatura patrunjel
- 30 grame ketomix pane
Am amestecat primele trei ingrediente in robot. Am obtinut un aluat compact, pe care l-am format intr-o bila si l-am lasat pe blatul de lucru. Friptura de vita – a mea nu a avut grasime proprie – era un rest de la cina anterioara. Am taiat-o felii pe care ulterior le-am maruntit in blender cu cutitul in S.
Am topit untul in tigaie si am adaugat carnea, sucul de rosii, parmezanul, paprika si patrunjelul maruntit. Am amestecat de cateva ori, pana cand compozitia de carne a inceput sa se lege. Dupa ce s-a racit, am impartit aluatul in 8 si am uns blatul cu ulei de masline, apoi am intins fiecare bucata de aluat cu sucitorul. In centru am pus compozitie de carne si am adus aluatul peste aceasta, ruland bila usor intre palme.
Am introdus apoi gogosile la frigider aproximativ o ora, pentru a ma asigura ca nu se vor desface. Am incins aproximativ 300 ml ulei masline intr-o oala mica si le-am prajit pe rand, tavalita in ketomix pane, cate 2-3 minute pe fiecare parte.