Total potrivnic mie, netul e doldora de retete de inghetata facuta la… masina de inghetata. Logic, nu? Ei bine, nu, nu e nimic logic, ca o masina de inghetata e tot ce imi lipsteste din multitudinea de aparate electrocasnice pe care le detin. Asa ca am mers pe mana logicii si a celor mai gustoase ingrediente, si am facut o super inghetata keto cu ciocolata si nuci.
Ingrediente:
- 600 ml smantana lichida
- 6 galbenusuri
- 4 linguri Tagatesse
- 50 grame ciocolata neagra Lindt 85% cacao
- 50 grame nuci
Am pus smantana intr-o oala cu fund dublu, la foc mic. Intr-un castron, am mixat galbenusurile cu indulcitor pana cand au capatat o culoare foarte deschisa. Cand smantana a inceput sa fiarba, am topit ciocolata in ea, amestecand continuu. Pentru a evita coacerea galbenusurilor, am turnat usor din compozitia de smantana peste galbenusuri, amestecand, pana cand am le-am adus la o temperatura mai ridicata. Am transferat iarasi totul in oala si am amestecat continuu, vreme de 15 minute, la foc mic, pentru a ma asigura ca vor fi gatite galbenusurile. Gatite, nu omleta 🙂 . Pe fundul unei forme de chec din silicon, am asezat nucile, apoi am turnat compozitia viitoarei inghetate. Am introdus tava in congelator, iar in urmatoarele 2 ore, din 30 in 30 de minute, am amestecat cu o spatula inghetata, pentru a sparge cristalele de gheata. Enjoy!