Majoritatea persoanelor din jurul meu se teme de consumul oualor crude, din cauza posibilitatii de ingestie a Salmonellei. Desi este cu certitudine mai bine sa previi decat sa tratezi, Salmonella nu este atat de des intalnita in oua precum s-ar crede. O analiza facuta la inceputul anilor 1990 a aratat ca 1 singur ou din 20.000 este infestat in interior cu Salmonella. Cu siguranta cifrele au devenit intre timp si mai incurajatoare, date fiind normele de igiena si siguranta din fermele de profil. Spalarea oualor crude cu apa si detergent de vase, inainte de folosire, va reduce considerabil riscul oricarei infestari. Motivul pentru care am venit cu aceasta argumentatie este simplu: inghetata iese cremoasa atunci cand folosim galbenusuri crude in compozitie. Aditional, pentru a ne bucura de gustul intens si nevinovat al acestei retete de inghetata keto, am redus cat de mult am putut caloriile, fara a face compromisuri in ceea ce priveste macronutrientii.
Ingrediente:
- 4 oua separate
- 150 grame branza Quark 0.2% grasime
- 60 grame proteina cu aroma de vanilie
- 30 grame Tagatesse
- 5 grame guma Xanthan
- 1 praf sare Himalaya
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat indulcitorul. In functie de pudra proteica utilizata, puteti adauga mai mult sau mai putin indulcitor. Intr-un alt castron, am mixat galbenusurile cu pudra de xanthan (confera elasticitate inghetatei si o impiedica sa formeze ace), cu branza quark si cu pudra proteica. Am incorporat amestecul de galbenusuri in albusurile batute spuma, apoi am dat la congelator. Enjoy!
*Informatiile nutritionale fac referire la intreaga reteta.
1 comentariu