Unele alimente keto pot fi costisitoare, insa echipa DietaKetogenica.ro va poate oferi tips & tricks pentru a reduce aceste costuri. In cazul fainii de migdale, care ajunge pana la 100 de lei per kilogram, costurile pot fi reduse cu 50-60%, prin procesarea acesteia acasa. In plus, ca urmare a acestui procedeu, asiguri si inlaturarea acidului fitic, un antinutrient aflat in coaja nucilor.
Necesar:
- o oala
- 1,5 litri apa
- 500 grame migdale crude cu coaja
- 1 strecuratoare mare
- servetele absorbante
- 1 castron mare
Incepe prin a fierbe apa. Imediat ce a atins punctul de fierbere, inchide focul si toarna intreaga cantitate de migdale in oala. Lasa-le aproximativ 5 minute, apoi scurge-le in strecuratoare. Cat inca sunt fierbinti, amesteca in ele de cateva ori cu o lingura de lemn, pentru a incepe procesul de decojire si pentru a-ti usura munca de mai tarziu.
Intinde servetelele de hartie pe o masa mare si incepe decojirea migdalelor, asezandu-le, dupa acest procedeu, pe servetele. Coaja, deja inmuiata si usor umflata, se desprinde incredibil de usor in acest punct. Pentru exemplificare, mi-a luat aproximativ 15-20 de minute sa decojesc cele 500 grame migdale. La final, preseaza servetele uscate peste migdale, pentru a le accelera uscarea. Noi le-am lasat peste noapte intinse pe servetele, iar a doua zi dimineata le-am transferat intr-un castron pe pervaz, cu geamul deschis. Din cand in cand le-am amestecat, pentru a ne asigura ca se vor usca uniform. Seara erau perfect uscate si fine, lipsindu-le chiar si acea senzatie de uleios pe care o dau cele cumparate deja fara coaja.
Am macinat migdalele in cupa mica a (are 700w). Am pus cate 150-200 de grame concomitent, apoi am folosit butonul turbo in mod intrerupt, vreme de un minut. Am scos capacul blenderului, am dat faina jos de pe peretii bolului si am reluat procesul pentru inca 30 de secunde. Am obtinut cea mai fina faina de migdale pe care am folosit-o vreodata, incluzandu-le pe cele cumparate din comert.
am macinat migdale si nu a iesit faina.Au iesit umede.untoase cum sa le repar….multumesc
Lena, din pacate am vazut tarziu comentariul tau insa voi lasa aici un sfat pentru ca si altii sa stie pe viitor: 1. migdalele se usuca bine inainte. 2. Se face faina cu pulsatii scurte, altfel vei obtine unt.
Ce gramaj de faina.ai obtinut din 500 g de migdale?
In jur de 450 grame, dupa decojire.