Daca cititi de multa vreme retetele de pe site, stiti deja ca iau drept provocare, in calitate de gurmanda, orice reteta vad pe youtube sau in feed-ul de pe Facebook. De ce provocare? Pentru ca de cele mai multe ori, acele retete contin cel putin un ingredient interzis in dieta ketogenica. Cel din reteta de astazi era cartoful. Norocul meu, si al lui, ca are multe alte verisoare legume perfect pretabile spre a-l inlocui. Am ales ridichea pentru aceasta reteta de lasagna keto, taiata in felii foarte subtiri.
Ingrediente:
- 4 ridichi negre medii, curatate
- 100 grame parmezan ras
- 800 grame carne tocata amestec
- 20 grame unt
- 100 grame ardei gras colorat
- 100 ml suc rosii
- 500 grame ricotta
- 100 grame baby spanac
- 20 grame unt
- 3 catei usturoi
- sare
- piper
- turmeric
- boia afumata
Am taiat ridichile in felii fine, apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor suprapuse, pentru a se imbina in timpul coacerii. Am presarat parmezanul uniform pe felii, apoi am copt la 16 grade circa 40-45 minute. Intr-o tigaie, am calit ardeii colorati in unt, apoi am adaugat carnea tocata si am condimentat-o cu turmeric, sare si piper. Am calit-o pana cand si-a schimbat culoarea si a inceput sa lase apa, apoi am adaugat sucul de rosii. Intr-o alta tigaie, am calit spanacul in celelalte 20 grame unt, impreuna cu usturoiul, boiaua afumata, si sare si piper dupa gust. Peste spanacul gatit, am adaugat branza ricotta si am amestecat. Am intins amestecul de spanac peste feliile de ridiche coapta, apoi compozitia de carne, si am rulat cu grija „foaia” formata din feliile de ridichi, cu ajutorul hartiei de copt. Am dat iarasi la cuptor, circa 15 minute. Enjoy!