O comanda noua de ustensile de bucatarie atrage dupa sine retete noi in cazul meu. Iar tava de madlene avea nevoie sa fie testata. Am scos pe rand pe masa o multime de ingrediente, nestiind exact cum le voi face. Am ales insa o combinatie simpla, iar secretul a fost finetea fainii de migdale.
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 grame faina de migdale
- o lingurita coaja de portocala rasa
- o lingurita coaja de lamaie rasa
- 5 grame praf de copt
- 30 grame Tagatesse indulcitor
Umplutura:
- 30 grame ciocolata neagra
- 30 ml smantana lichida
- 15 grame indulcitor
- esenta de rom
Pentru cojile de madlene keto, am amestecat toate ingredientele cu mixerul, obtinand un aluat fin, ca de clatite. Cu ajutorul unei linguri, am umplut formele tavii de silicon, apoi am introdus-o la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute.
Intr-o craticioara din teflon, am pus smantana la incalzit, apoi am adaugat ciocolata, indulcitorul si esenta. Le-am amestecat incontinuu pana cand crema a devenit densa, apoi am lasat-o pe pervaz, la racit.
Dupa racorirea madlenelor, am turnat crema intr-un recipient destinat umplerii prajiturilor, cu dui foarte mic, ascutit. Am umplut fiecare madlena cu crema de ciocolata, apoi le-am introdus la frigider. Enjoy!