Imediat vine 9 martie si odata cu el, nostalgia dupa mucenici pufosi si aromati, ori, de ce nu, dupa cei facuti supa. Remarc ca, de la un an la altul, obtin retete tot mai usor de facut, si e natural sa le impart cu voi. Acesti mucenici keto la cuptor sunt rezultatul testarii variantei de ketomix de cozonac, care, in ciuda numelui, are nenumarate alte intrebuintari, inclusiv in retete sarate.
Ingrediente:
- 120 ml lapte cocos cald
- 25 grame drojdie proaspata
- 3 oua
- 145 grame ketomix cozonac
- 40 grame eritritol
- 2 ml extract vanilie
- 1 lingurita coaja lamaie
- 50 ml ulei migdale
- 1 galbenus
- 50 grame nuca macinata
- 50 ml apa
- 1 lingura tagatesse
- scortisoara Ceylon
Intr-un bol micut, am dizolvat drojdia in laptele de cocos caldut. L-am pus apoi in vasul mixerului, impreuna cu indulcitorul si ouale, si am amestecat cateva minute. Am adaugat ketomixul de cozonac, esentele si am mixat pana am obtinut un aluat ferm, usor lipicios.
Am uns blatul de lucru cu ulei de migdale. Puteti folosi si unt topit, va da o aroma incredibila. Am impartit aluatul in 7 si am format bile, pe care apoi le-am intins in batoane lungi de 20-24 cm, cu podul palmei. Am format opturi pe care le-am asezat cu grija in tava, pe hartie de copt. Am dat mucenicii keto la cuptor cam 15 minute, la 170 grade, apoi i-am uns cu galbenusul batut. I-am reintrodus in cuptor inca 30 minute, acoperiti cu folie.
Intre timp, am dat in clocot 50 ml apa cu indulcitor si scortisoara. Am adaugat nuca si am amestecat bine pasta obtinuta. Cu ajutorul unei pensule, am uns fiecare mucenic si i-am mai lasat la copt inca 5 minute. Enjoy!