Sa tot fie o saptamana de cand ma gandesc sa fac un upgrade major retetelor anterioare de mucenici keto. Sau ketonici, cum tocmai i-a botezat cineva pe Facebook. Am cautat un strop in retetele proprii de aluaturi, am analizat aromele pe care trebuie sa le aiba mucenicii si am pornit la drum. Desigur, vom pleca de la premisa ca mucenicii keto nu pot fi de post, desi traditia acestui aluat traditional asta cere.
Ingrediente:
- 2 oua mari
- 150 ml kefir
- 50 grame Tagatesse
- 10 grame drojdie uscata
- 100 grame faina migdale
- 50 grame faina de fibre
- 50 ml ulei de alune de padure
- 1 fiola esenta vanilie
- 10 grame coaja de lamaie bio
- 50 grame nuca macinata
In bolul mixerului, am pus ouale cu kefirul si 30 grame Tagatesse si esenta de vanilie. Am mixat pana la topirea indulcitorului. Drojdia am lichefiat-o cu 2 linguri de apa fierbinte, apoi am adaugat-o peste prima compozitie. Pe rand, am adaugat fainurile. Faina de fibre se pune treptat, pana cand aluatul se desprinde de bol, cantitatea utilizata depinzand de marimea oualor. la final, se adauga uleiul de alune de padure sau un alt ulei de patiserie presat la rece.
Pe o hartie de copt, se ruleaza din aluat bastoane lungi de 25 cm, care ulterior vor forma cifra 8. Se pun toti mucenicii keto pe foaie de copt la cuptor, la 170 grade, 45 minute.
Intr-un ibric, se face siropul pentru mucenici keto din 50 ml apa, 20 grame Tagatesse si coaja de lamaie. Cand mucenicii sunt copti, se insiropeaza, apoi se presara cu nuca macinata. Enjoy!
Imi poți recomanda te rog ce faina de fibre sa folosesc si de unde? Multumesc
Uite, Lidia: https://www.adiograsime.ro/magazin/faina-amestec-faina/faina-de-in-auriu-detalii.html