Pentru ca inteleg ca e un adevarat razboi intre cele doua tipuri de mucenici – chit ca mie imi plac ambele variante – mi s-a parut normal sa fac fericiti si fanii celor moldovenesti. Cu fix aceleasi ingrediente ca si cei muntenesti, dar cu un gust cu totul nou, reteta de mucenici keto moldovenesti este plina de arome.
Ingrediente:
- 80 grame faina fara carbohidrati
- 2 oua
- 40 grame mascarpone
- 7 grame drojdie proaspata dizolvata in 30 ml apa calda
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lingura Tagatesse
- 50 grame nuci macinata cu 1 lingura Tagatesse si 1/2 lingurita esenta portocala
Dupa mixarea acelorlasi 6 ingrediente ca in cealalta reteta, am intins o foaie subtire si lunga, sectionand din ea foi de 20 cm lungime pe 4 cm latime. Am presarat pe fiecare foaie din compozitia de nuca cu indulcitor, apoi am rulat strans. Am format usor mucenicii, apoi i-am asezat intr-o punga de copt (nu stiu daca era necesara, insa a functionat si asa) si i-am pus pe treapta de mijloc a cuptorului, la circa 170 grade, pentru 15 minute. Am ridicat tava pe o treapta superioara, am indepartat punga si i-am mai lasat sa se aureasca cam 5 minute. Deasupra, am presarat din nuca ramasa, dupa ce in prealabil i-am insiropat cu „supa” de la mucenicii keto muntenesti. Asta asa, ca sa arat ca cele doua retete pot convietui in deplina armonie. Enjoy!