Recent, mi-am achizitionat un nou tip de faina fara carbohidrati, pe baza de fibre de bambus. Si ce ocazie mai potrivita decat sa il testez pe retete de mucenici? Cu celalalt tip de faina din fibre imi indeplinisem dorinta de a manca gogosi, asa ca astazi a venit randul inventarii unei retete de mucenici keto muntenesti.
Ingrediente:
- 80 grame faina fara carbohidrati
- 2 oua
- 40 grame mascarpone
- 7 grame drojdie proaspata dizolvata in 30 ml apa calda
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lingura Tagatesse
- 50 grame nuci macinata cu 1 lingura Tagatesse si 1/2 lingurita esenta portocala
Am mixat primele 6 ingrediente, apoi am framantat usor aluatul, pana la omogenizarea completa. Intre 2 hartii de copt, am intins o foaie subtire, de 1 mm. Am taiat fasii subtiri din ea si am format opt-uri de circa 3 cm lungime. Intr-o craticioara mica, am pus la fiert apa. Cand a dat in clocot, am adaugat pe rand mucenicii, permitand fiecaruia sa se ridice la suprafata. Dupa 3 minute, am inchis focul si am adaugat mixul aromat de nuca. Optional, puteti pudra cu scortisoara Ceylon. Enjoy!