Perioada verii, in care majoritatea zilelor se soldeaza cu temperaturi de peste 30 de grade, este dificila pentru un fan al gatitului. Dar dam drumul aerului conditionat si ne imbunatatim viata, atat din punct de vedere al temperaturilor cat mai ales culinar.
Retete de musaca keto am mai executat in ultimii ani, mult prea des chiar. Insa am vrut ca aceasta sa imprumute din aroma irezistibila a sosului de lasagna.
Ingrediente:
- 800 carne porc 30% grasime
- 20 grame unt
- 4 tije de apio
- 100 grame ceapa rosie
- 200 grame rosii cuburi
- cimbru, oregano, piper, sare
- 2 dovlecei
- 100 grame mozzarella
- 5 oua
Ceapa tocata se caleste in cele 20 de grame de unt, apoi se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea. Tijele de telina, taiate in felii subtiri, se alatura si ele amestecului. La final se toarna rosiile cubulete si se condimenteaza, iar compozitia se lasa inca 15 minute pe foc, sa scada. Dupa inchiderea focului, se adauga 3 oua intregi (desigur, fara coaja 🙂 ) si se omogenizeaza.
Dovleceii se feliaza subtire si se coc pe grill. Daca feliile sunt suficient de subtiri, pot fi folosite si fara coacere, insa tratarea termica prealabila le va da un gust mai bun. Se tapeteaza fundul unui vas ceramic cu felii de dovlecel, se toarna compozitia de carne, apoi se acopera cu restul feliilor de dovlecel. Se bat spuma cele doua oua ramase, se toarna deasupra tavii de musaca keto, apoi se pun din loc in loc bucatele de mozzarella. Tava se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute. Enjoy!
Este pur si simplu bestiala ! A fost bataie pe tava 🙂
Multumesc