Branzoaice, turte, le ziceti cum vreti voi. Eu le zic naan keto caci inspiratia a venit exact din India, si o sa vedeti in ingrediente de ce spun asta. Am ales sa le umplut cu branza sarata si verdeata, caci voi stiti ca de cele mai multe ori, dulciurile le fac pentru altii si ca sa inspir alti oameni care mananca low carb sau keto.
Ingrediente:
- 200 ml lapte cocos sau 50 ml crema cocos si 150 ml apa
- 100 ml ghee (unt clarifiat)
- 20 grame drojdie proaspata
- 70 grame KetoMix Universal
- 3 lg ulei masline pentru intins
- 200 grame telemea oi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 ou mic
Am pus in robot intai laptele de cocos caldut cu drojdia si am pulsat de cateva ori, pentru a omogeniza. Am adaugat apoi ghee topit. Daca nu aveti ghee, il faceti usor: topiti cam 120 grame unt pentru 100 grame ghee, apoi luati cu o lingura sau o site fina spuma de deasupra. Am adaugat si ketomix universal si am amestecat pana cand am obtinut un aluat ferm.
Am impartit aluatul in 4 bile. Dupa ce am curatat robotul, am pus in el si ingredientele de umplutura: branza, oul si verdeata taiata foarte fin. Am amestecat 20 secunde, cand sa obtin o compozitie omogena.
Pe o hartie de copt, am pus ulei de masline si l-am intins bine, apoi am pus cate o bila de aluat de naan keto. Am intins fiecare bila pe rand iar in mijloc am pus umplutura intr-o forma cat mai rotunda.
Cu ajutorul foii de copt, am adus marginile de aluat peste umplutura de branza, astfel incat la final vom obtine un soi de hexagon, ori pentagon, dupa caz, iar branza va fi complet acoperita, ca in fotografia de mai jos.
Am incins tigaia de clatite, apoi am dat focul foarte mic. Intrucat au cam 1 cm grosime, e important sa se patrunda bine. Am pus cate o naan keto in tigaie si am acoperit cu capac, lasand sa se coaca minim 3 minute pe fiecare parte. Capacul are rolul de a ajuta la evaporarea apei din aluat. Enjoy!
????????