Specific toamnei si foarte versatil, dovleacul de placinta are un continut scazut de carbohidrati si o aroma inconfundabila. Desi e primavara, vremea friguroasa m-a inspirat sa creez o reteta de negresa keto cu dovleac si nuci, intens parfumata.
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 grame cacao neagra Callebaut
- 200 grame piure de dovleac
- 30 grame Tagatesse
- 100 grame faina de migdale
- 1 lingura faina de fibre Szafi
- 30 grame ulei de cocos
- 1 lingurita scortisoara Ceylon
- 10 grame praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 grame nuci
Am pus in bolul mixerului ouale cu piureul de dovleac si indulcitorul si le-am mixat pana cand acesta s-a topit. Am adaugat ingredientele uscate, am mixat pana la omogenizare, apoi am incorporat si uleiul de cocos. Acesta poate fi inlocuit cu ulei de alune de padure ori cu unt topit.
Am turnat compozitia intr-un vas termorezistent si am decorat cu nuci. Intrucat aluatul este unul moale, am copt negresa keto cu dovleac la o temperatura mai joasa, de 160 grade, aproximativ 60 minute, pana cand au inceput sa apara crapaturi fine in suprafata. Enjoy!