Mancam tot timpul. In masina, la birou, pe strada. Bem cafele care contin numarul de calorii aferent unei mese si apoi ne plangem ca ne ingrasam, desi „nu am mancat nimic azi”. Gustam mostre de mancare in hipermarketuri si uitam complet sa le adaugam necesarului zilnic. Rontaim. Citim articole despre nutritie in ziare de scandal si suntem connvinsi ca nutritionistii au dreptate si trebuie sa avem obligatoriu cele 3 mese pe zi, plus minim 2 gustari. Ni se dau explicatii indoielnice (preferata mea, cea conform careia mesele dese tin metabolismul in alerta si topesc grasimile) si le credem orbeste.
Sociologii americani au constatat ca lumea a adaugat inca o masa celor 3 principale ale zilei: rontaitul constant de pe parcursul unei zile. Rata obezitatii la nivel mondial creste nu doar pentru ca mancam prea mult, ci si prea des. Si avem si tendinta de a uita majoritatea gustarilor sau de a le considera total inofensive.
Un studiu recent, efectuat pe subiecti care sufera de diabet de tip II, a dezvaluit ca pacientii cu doua mese pe zi au avut scaderi semnificative in indicele de masa corporala, precum si o crestere a raspunsului la medicamentatia orala, fata de pacientii care aveau 6 mese pe zi, cu aceeasi macronutrienti.
Solutia? Trebuie sa revenim la radacini, sa ne ascultam organismul, sa mancam doar atunci cand ne este foame. Biroul, masina, strada, canapeaua cu televizor in fata, niciunul nu este locul in care ar trebui sa ne luam mesele. Numarul de mese pe zi ideal nu exista. Exista doar raspunsurile oferite de corpul tau, pe care ar trebui sa il asculti mai des.
Foto via.
Buna seara.Am 92 kg si vreau sa slabesc.Cat costa cu dv.? Va multumesc.