Ostropel de pui cu mozzarella

Sunt un fan declarat al cuptorului, imi place enorm sa gatesc fara a amesteca continuu, fara grija ca e focul prea iute, prea incet, prea albastru. Majoritatea retetelor mele se gatesc la cuptor, tocmai pentru ca intre timp, cat se prepara de-a dreptul singura minunea, eu sa pot face alte lucruri constructive. Multitasking parca ii zice, ceva extrem de specific unei persoane active ca mine.

Retetele clasice de ostropel au doua dezavantaje: faina printre ingrediente si gatitul pe aragaz. Cum dieta ketogenica nu permite faina (si nu ar trebui sa permita nicio dieta un ingredient atat de recent intrat in alimentatia omenirii), iar eu nu imi permit sa pierd foarte mult timp, am decis sa imi pun amprenta in mod absolut pozitiv pe una dintre clasicele retete din copilarie.

Ingrediente:

  • 800 grame pulpe pui dezosate
  • 50 ml ulei masline
  • 500 ml suc de rosii
  • 300 grame ciuperci in conserva
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceasca de apa sau supa de pui clara
  • 100 grame bilute de mozzarella

Am incins uleiul de masline si am pus bucatile de pulpa de pui cu pielea in jos la prajit. Le-am intors pe cealalta parte cand s-au aurit, apoi am adaugat usturoiul. Am condimentat cu sare, piper si cimbru, apoi am pus ciupercile, sucul de rosii si apa. Inainte de a introduce in cuptor, am plasat strategic frunza de dafin printre bucatile de pui. Am introdus cratita in cuptor la 180 grade pentru aproximativ 1.5 ore. Cu 5 minute inainte de a scoate ostropelul din cuptor, am adaugat bobitele de mozzarella. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+