Poate unii o sa considerati redundanta adaugarea cuvantului „keto” in titlu, insa nu este. Adevaratele oua scotiene se fac in crusta de pesmet, pas pe care eu l-am omis cu eleganta. De asemenea, carnea utilizata este, in mod traditional, compozitie de carnati, insa scopul meu nu e sa arunc caloriile in aer, ci sa le restrang in niste limite decente. Intrucat am vrut niste chiftele bite sized, am optat pentru ouale de prepelita. Si am concluzionat ca, daca doresti vreodata sa iti testezi limitele rabdarii, poti incerca sa cureti 30 de oua de prepelita fierte.
Ingrediente:
- 800 grame pulpa curcan tocata
- 30 oua prepelita fierte
- 2 catei usturoi de tara
- 1 legatura verdeata
- 1/2 lingurita piper proaspat rasnit
- 1/2 lingurita sare de Himalaya
- 1 lingurita fulgi ceapa
- 150 ml apa rece
Am amestecat toate ingredientele, mai putin, evident, ouale de prepelita. Apoi am invelit fiecare ou de prepelita in compozitia de carne si am asezat chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2 cm unele de celelalte. Le-am copt circa 45 minute la 160 grade. Enjoy!