Astazi a venit randul fainii de bambus 100% sa fie testata. Am achizitionat-o de curiozitate, mai ales ca mi-a placut enorm amestecul din fibre de bambus cu psyllium. Si intrucat in ultimele zile am tot facut dulciuri keto, am ales sa creez ceva sarat. Asa a aparut reteta de paine keto umpluta cu branza Sofra si cu codite de ceapa verde.
Ingrediente:
- 100 grame faina de bambus 100%
- 4 oua
- 70 grame mascarpone
- 40 grame crema de branza
- sare
- 5 grame drojdie uscata, dizolvata in 3 linguri apa calda
Umplutura:
- 130 grame branza Sofra
- 1 ou
- 1 fir de ceapa verde cu tot cu codite
Pentru aluat, am amestecat toate ingredientele si l-am lasat la dospit, circa 30 de minute. L-am intins intre 2 folii alimentare, apoi l-am umplut cu mixul de branza si ou. L-am rulat usor, intrucat are tendinta sa se farame, apoi l-am pus la copt pe o foaie de silicon, la 160 grade, pentru aproximativ o ora. Lipsa glutenului a facut aluatul sa crape la suprafata, insa acest lucru nu a facut decat sa ii confere farmec. Enjoy!
O rețetă de salty crackers cu faina de bambus se poate?
Eu nu mai folosesc faina de bambus insa plecand de la aceasta reteta poti forma biscuitei sarati pe care sa presari branza, chimen, mac.
Ai răspuns la o întrebare anterioară
„Eu nu mai folosesc faina de bambus”- poți să-mi spui de ce?