Pasca keto cu aluat de cozonac

De multi ani, fac retete noi de pasca keto (si cozonac keto de asemenea) in apropierea sarbatorilor de iarna sau Pascale. Unele sunt retete simple (cum e aceasta pasca keto fara aluat), iar altele, precum cea testata anul acesta, sunt mai complexe, insa va promit ca merita fiecare clipa. Fructele aromate, crusta pufoasa de cozonac din ketomix si toate celelalte ingrediente atent alese fac din aceasta pasca keto o alegere perfecta.

Ingrediente aluat:

  • 6 oua
  • 150 ml smantana lichida 35%
  • 70 grame indulcitor (eu am folosit Tagatesse)
  • 10 grame drojdie uscata
  • extract de vanilie
  • coaja unei lamai bio
  • 100 grame unt topit
  • 250 grame ketomix cozonac
  • 30 grame ketomix universal

Ingrediente umplutura:

  • 500 grame cream cheese
  • 150 grame telemea vaca
  • 3 oua mari
  • 150 ml smantana lichida 35%
  • 50 grame indulcitor (eu am folosit Tagatesse)
  • 15 grame merisor uscat, fara zahar
  • 15 grame aronia uscata
  • 10 grame fulgi migdale – optional
  • 1 galbenus de ou

Pentru aluat, intai am mixat aproximativ 5 minute ouale cu indulcitorul, smantana si drojdia uscata. Am adaugat apoi aromele si untul topit, iar la final ketomixul de cozonac, in trei transe. In functie de marimea oualor, e posibil sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin. La final, trebuie sa aveti un aluat lipicios dar care nu cade usor de pe paleta mixerului.

Aluatul astfel obtinut se aduna intr-o bila si se lasa la caldura 1-2 ore, la crescut. Intre timp, se pun in robot toate ingredientele pentru umplutura, mai putin fructele si migdalele, si se omogenizeaza. Fructele uscate se incorporeaza cu o spatula, la final, pentru a ramane intregi.

Se pregateste o foaie de copt care se presara cu ketomix universal, iar aluatul se imparte in doua parti (aproximativ 70% cu 30%). Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, se aseaza hartie de copt. Bucata mai mare de aluat se tavaleste prin ketomix universal, se intinde cu sucitorul, circular, si se aseaza in tava si pe peretii acesteia – intocmai ca la o tarta. Peste aluat, se toarna compozitia si se presara fulgii de migdale.

Din aluatul ramas, puteti forma impletituri, puteti decupa frunze ori alte elemente de decor, pe care le veti pune in completarea acestei pascute. Eu am ales sa fac doar impletituri pe care le-am pus circular. Am uns aluatul cu galbenus de ou, apoi am acoperit tava cu o punga de friptura desfacuta (era prea mica pentru ca intreaga tava sa incapa in punga). Am introdus pasca keto la cuptor aproximativ 70 minute, la 160 grade, acoperita, apoi am scos folia si am mai lasat-o 15 minute, sa se aureasca. Sa va bucurati de ea!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+