Se apropie Pastele si se aliniase mersul la piata cu branza de capra si kefirul de la Ferma lui David, care tocmai sosisera. Am vrut sa fac o pasca keto rapida, fara prea multe decoruri (desi avem si acea varianta si este superba).
Ingrediente baza:
- 3 oua
- 200 ml kefir capra
- 120 grame indulcitor
- 10 grame coaja de portocala proaspat rasa
- 70 grame ghee sau unt 82%, la temperatura camerei
- 200 grame ketomix cozonac
- 5 grame praf de copt
Ingrediente umplutura:
- 4 oua (320 grame)
- 200 grame smantana peste 35%
- 100 grame indulcitor
- 10 grame coaja de portocala si lamaie proaspat rase
- 400 grame telemea noua de capra
- vanilie, rom
- 20 grame bobite de goji uscate
Am mixat intai ouale cu kefirul si indulcitorul cateva minute. Am adaugat si celelalte ingrediente si am lasat mixerul pe viteza medie spre mare cateva minute. Nu stiu daca e placebo sau nu, dar mi se pare ca in acele cateva minute, se incorporeaza mai mult aer in aluat, chiar daca nu are gluten deloc.
Am impartit aluatul in 12x forme de tarta mica (am pus bile de 40 grame in fiecare forma), iar cel ramas, intr-o forma de silicon cu diametrul de 20-22 cm. Am aplatizat aluatul cu degetele usor umezite si am ridicat si pe pereti, pentru a forma mici tarte in care va sta umplutura. Am copt aceste coji de pasca keto singure cam 7-8 minute.
Cat timp s-au copt cojile de tarta si bucataria a fost inundata de mirosul cojii de portocala din cuptor, am facut crema de branza. Cu exceptia goji, am pus toate ingredientele in robot si le-am uitat acolo cateva minute. La final, am adaugat si goji si am umplut cojile de pasca keto cu compozitia de branza. Am copt totul la 160 grade cam 50 minute. Probabil temperatura cuptorului merge si mai sus, insa a fost prima data cand am testat cuptorul actual si, stiti voi, better safe. Enjoy!
Lactatele din branza de capra sunt mai prietenoase cu organismul nostru, cazeina de tip A2 continuta de acestea fiind usor digerabila. Alege o telemea de capra noua de calitate, fara miros intepator, cum este cea de la Ferma lui David.