Cand merg la cumparaturi, cel mai greu imi este sa trec pe langa patiseriile din care vine mirosul acela (il stiti si voi, nu aruncati cu pietre) de foietaje cu branza sau de paine calda. Cu painea am rezolvat-o, in mai multe variante si retete, dar nu aveam inlocuitor de pateuri. Singura varianta era sa imi pun in tigaia antiaderenta o felie groasa de branza si sa o rontai. Ceea ce nu e rau deloc, daaar…acum exista pateuri keto cu branza!
Ingrediente:
- 2 oua separate
- 100 grame branza de oi maturata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri faina de migdale
- smantana pentru servit
De fapt si de drept, nu am facut decat sa imi adaptez reteta de placinta cu branza dulce pe care o incercasem prima oara in vara. Asadar, am batut albusurile spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu branza rasa. Am adaugat peste albusuri praful de copt si faina de migdale, le-am incorporat cu o spatula, apoi, cu aceeasi ustensila, am amestecat cu grija si mixul de branza cu galbenus. Am incercat sa pastrez cat mai mult aer in aluat, pentru a nu obtine o masa coapta compacta.
Le-am turnat cu o lingura pe o foaie de copt (au iesit 6 maricele), cu distanta de 3 cm intre ele. Le-am copt pana cand li s-au aurit marginile, la foc mic spre mediu (aproximativ 15 minute). Enjoy!