In urma cu cateva luni, am participat la un eveniment frumos, unde Nico Lontras a adus pentru degustare cateva produse create in laboratorul sau. M-am indragostit de pesto de leustean pe loc, iar a doua zi l-am adaptat, astfel incat sa fie perfect integrat in dieta ketogenica. Este, daca vreti, reteta ideala pentru cei plictisiti de banalul ulei adaugat in salata.
Ingrediente:
- 3 legaturi leustean proaspat
- 50 grame seminte dovleac crude
- 3 catei usturoi
- 50 grame branza maturata in vin Praid
- 3 linguri ulei masline
- 50 ml apa minerala
- Sare, piper
Intr-un blender cu cutit in S, am pus intai frunzele de leustean cu uleiul de masline. Dupa ce le-am maruntit, am adaugat branza taiata cubulete. Nu alegeti o branza moale, ci una dura, precum pecorino, parmezan sau cele romanesti, cum este varianta propusa de mine.
Am adaugat apoi semintele de dovleac, condimentele si apa minerala si am continuat sa apas butonul „Pulse” pana cand am obtinut o textura cremoasa.
Acest pesto de leustean poate fi consumat pe felii de paine keto, ca dressing de salata ori alaturi de friptura sau legume la grill. Enjoy!