Piure de conopida gratinat

Reteta aceasta de piure de conopida e facuta de ceva timp, intr-o seara calda de vara cand mi s-a facut dor de soulfood. Nu iesit in oras, nu meniuri incalcite de restaurant, ci mancare facuta cu pasiune, printre zambete si picuri mici de roze. Vedeti voi, de obicei asociem ideea de soulfood sau comfort food cu carbohidratii. Dar e gresit, si pe deasupra si nesanatos. Cred ca un comfort food trebuie sa aiba sclipire, condimente misto si un strop de dragoste. Un pic de „ce zici daca adaugam si niste pui cu branzeturi in piureul asta?” Si asa a aparut o cauliflower casserole, cum ar spune americanii, perfecta. Un amestec keto de de toate, fara teama ca ceva ar putea iesi gresit.

Ingrediente piure:

  • 1 kg conopida oparita
  • 30 grame unt
  • 50 grame gorgonzola
  • 50 grame cheddar
  • 100 ml smantana lichida
  • sare, piper

Ingrediente pui cu branzeturi:

  • 500 grame piept pui
  • 20 grame unt
  • 100 ml smantana lichida
  • 2 catei usturoi
  • 50 grame gorgonzola
  • condimente

Intr-un blender, am pus conopida impreuna cu untul si condimentele. Va recomand sa o stoarceti anterior, eu nu am facut-o. Am turnat treptat smantana lichida, pana cand s-a omogenizat piureul, apoi l-am impartit in doua vase termorezistente. Am presarat deasupra piureului bucatele din branzeturi si le-am lasat deoparte. Intr-o tigaie mare, puiul statea cuminte in untul incins. Nu m-am implicat in gatirea lui, doar l-am mancat, insa lucrurile stau destul de simplu (si tasty): dupa ce puiul isi schimba culoarea, adaugati usturoiul, condimentele si smantana. La final, cand acesta este gatit, adaugati gorgonzola taiata marunt si lasati-o sa se topeasca.

Intr-unul din vasele cu piure, am pus deasupra pui cu gorgonzola, apoi ambele tavite au intrat in cuptor cam 30 de minute, pana s-au rumenit branzeturile si cubuletele de pui. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. Buna ziua!
    Nu inteleg de ce trebuie pus piureul in doua vase, unul sa aiba puiul, unul nu. care e scopul?

    Multumesc!

    • Nu e niciun scop dietetic, Ioana, poate in afara de acela de a avea doua portii cu aporturi calorice diferite. Am vrut strict sa testez modul in care se imbina aromele. Ambele au fost extrem de reusite!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+