Am facut multe teste de pizza keto, iar acesta este cel mai aproape de gustul pe care il stim toti. Este cheesy, plina de arome si total nevinovata.
Ingrediente:
- 175 grame mozzarella rasa
- 50 grame faina migdale
- 1 ou
- condimente (cimbru, oregano)
Topping:
- si mai multa mozzarella
- cascaval
- ardei iute
- masline negre
- pulpa de porc coapta/muschi crud-uscat
- o lingura suc rosii
Mozzarella rasa se pune in cuptorul cu microunde cam 60 de secunde, pana cand se topeste. Se scoate si se adauga repede peste ea faina de migdale si se incorporeaza cu o spatula de silicon. Cand compozitia e usor racorita, se incorporeaza si oul si condimentele. Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati o lingura de faina de migdale sau una rasa de faina de cocos. Se pune aluatul pe o foaie de copt, apoi inca una deasupra (este foarte lipicios) si se intinde cu un sucitor. Se pune in tava de pizza, se unge cu lingura (nu lingurile!) de suc de rosii si se lasa in cuptor cam 5 minute, pana se aureste usor. Se scoate blatul si se adauga toppingurile. Eu vi le-am spus pe ale mele, dar puteti alege orice se incadreaza in keto. Am mai lasat pizza in cuptor cam 10 minute, pana s-a topit mozzarella. Enjoy!
Mai exact ce faina de migdale recomandati ?
Cu faina de cocos se poate?
Da,Roxana, daca o condimentezi pentru a-i masca gustul. Insa cam de 3-4 ori mai putina, intrucat e mult mai higroscopica.
Buna, dacă nu folosesc cuptor cu microunde, cum pot sa topesc mozzarella?
Buna, de atunci nici eu nu mai folosesc si topesc mozzarella intr-o tigaie imbracata in piatra. Poti si pe teflon sau orice tigaie care nu lipeste, amestecand incontinuu.
Mulțumesc mult 🙂