Uneori, nu ai chef de cumparaturi. Supermarketul pare departe, livrarile la domiciliu de alimente au si ele un program de mult incheiat, iar in frigider sunt ingrediente aruncate aparent aiurea, care par a nu se impaca unele cu celelalte. Cateva oua, rosii pasate, un ardei gras, ceva branzeturi si cateva felii de babic. O persoana practica ar fi facut o omleta si s-ar fi declarat incantata. Eu am inchis frigiderul si am decis ca nu mai gatesc deloc. Pana cand s-a aprins un bec plapand: ce-ar fi daca as incerca o pizza?
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 10 grame drojdie
- 1 lingurita rosii uscate la soare, tocate
- 1 lingurita usturoi deshidratat
- 1 lingurita oregano
- 40 grame faina de fibre pentru reducerea carbohidratilor
- 150 grame iaurt grecesc de bivolita 10%
- 100 grame ardei capia taiat felii
Ingrediente topping:
- 100 grame rosii pasate + 1 lingura ulei masline
- oregano, sare, piper
- 100 grame babic
- 30 grame parmezan
- 100 grame crema de branza Philadephia
Nimic complicat, amintiti-va ora tarzie, dar si scepticismul. Am mixat ouale cu drojdia si condimentele, apoi am adaugat iaurtul si faina de fibre. Am mixat pana la omogenizare si am intins aluatul, ce trebuie sa aiba textura celui de pandispan, intr-o tava de 30×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Am presarat deasupra feliile de ardei capia si am dat la cuptor circa 10 minute, pana cand s-a aurit usor.
Intr-un vas, am amestecat rosiile pasate cu uleiul de masline si condimentele. Am intins sosul obtinut pe toata suprafata blatului de pizza keto, apoi am pus restul de toppinguri. Timpul de coacere poate diferi, in functie de textura dorita. Dupa primele 30 de minute blatul este ferm, dar pufos, iar dupa inca 15 minute are marginile usor crocante. Enjoy!