Cloud bread sau oopsie bread este una dintre cele mai simple si mai des intalnite retete pe blogurile si site-urile ce promoveaza dieta ketogenica. Facute cu doar doua ingrediente la baza (oua si crema de branza), pot reprezenta un inlocuitor excelent al painii clasice, iar in acelasi timp pot fi baza pentru cateva aperitive sau deserturi in dieta ketogenica.
Dupa o idee excelenta, regasita in grupul Dieta Ketogenica, am facut o placinta keto cu branza cu un numar redus de calorii, cu un aport proteic excelent si cu un gust ce te duce cu gandul in copilarie.
Ingrediente oopsie:
- 6 oua
- 125 grame branza Philadelphia Light
- 15 grame indulcitor Tagatesse
- esenta de rom
Ingrediente umplutura:
- 3 oua
- 200 grame telemea vaca
- 45 grame indulcitor
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- o mana de afine
Pentru oopsie, am batut albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat indulcitorul si am mixat pana cand s-a format o bezea densa. Separat, am mixat crema de branza cu galbenusurile si esenta de rom. Am incorporat crema obtinuta in bezea cu ajutorul unei spatule. Am turnat compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili si am copt-o la aproximativ 160 grade, cam 20 de minute. Intr-un blender, am pus toate ingredientele pentru umplutura, mai putin afinele. Am scos blatul de oopsie, i-am facut mici crapaturi in suprafata pentru a impiedica scurgerea umpluturii si am turnat-o uniform. Deasupra am presarat afinele, apoi am introdus tava iarasi in cuptor, vreme de alte 20 de minute. Enjoy!
Macronutrientii sunt pe portii (12).