Placinta keto cu branza sarata

Recent, o clienta mi-a scris victorioasa ca mama ei facuse o placinta cu cascaval si ca nu s-a atins de ea. I-am raspuns fara sa stau pe ganduri ca o fac in weekend in varianta keto, ca sa se poata bucura de ea. Ce este incredibil la aceasta placinta keto, creata deunazi, este ca aluatul e gata in 5 minute, si ca deja dupa alte 5 o introduceam la cuptor si ma uitam, mandra, cum se umfla usor si capata o crusta crocanta.

Ingrediente:

  • 30 grame drojdie proaspata
  • 1 lingurita Tagatesse
  • 50 ml apa fierbinte
  • sare
  • 3 oua mari
  • 70 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
  • 2 linguri ulei masline
  • 200 grame cascaval
  • 200 grame feta capra
  • 1 ou mare
  • 300 ml smantana dulce
  • 1 ou mare

E prima data cand pun ingredientele defalcate in acest mod, iar motivul e simplu: se folosesc oua in 3 puncte diferite ale retetei si nu am vrut sa va incurcati in detalii. Asadar, intai de toate, se lichefiaza drojdia cu apa si indulcitorul intr-un bol mediu. Se adauga ouale si se omogenizeaza, apoi se toarna faina cu lingura, amestecandu-se bine dupa fiecare lingura de faina adaugata. Cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului, se inveleste in uleiul de masline, pentru o mai buna maleabilitate. L-am intins intr-o foaie subtire, de maxim 1 mm, si lunga.

 

 

Am ras cascavalul si l-am presarat pe foaia de placinta, apoi am amestecat feta cu un ou si un strop de sare. Am intins umplutura peste cascaval si am rulat placinta. Intrucat nu are gluten, este dificil de facut o spirala intr-o tava rotunda, asa ca am taiat-o in bucati de 15 cm pe care le-am asezat in respectiva tava unele langa altele. Am introdus tava la cuptor, la 170 grade, pentru 20 minute. Am amestecat smantana dulce cu oul ramas si cu sare si am turnat acest amestec peste placinta. Am mai lasat-o la copt inca 40 minute. O puteti decora cu mac sau susan, dupa gust. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

5 comentarii

  1. Buna ziua,
    Ati putea sa imi spuneti ce este ‘ faina pt reducerea carbohidratilor’ pe care sa o pot gasi in America? Este cumva faina de migdale? Caci faina de migdale si de coconat sint singurele tipuri de faina KETO.. Sau poate…taritele de psyllium? P
    lus ca…ati putea cumva sa imi spuneti citi crbs si cite calorii contine o bucata de 100 gr de astfel de placinta? Cu respect,

    • Din periplurile mele pe grupuri, înțeleg ca nu exista în usa. Ce pot sa spun e ca are fibre de psyllium și fibre de bambus.

  2. Buna, draga Cristina!
    Vreau sa te rog sa imi spui daca pot folosi aceasta foaie de placinta si cu alte umpluturi. Ma gandesc la dovleac placintar, carne… Daca da, de ce ar trebui sa tin cont? Multumesc!♡♡

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+