Placinta keto cu branza si vanilie, cu aluat turnat

Intru frecvent intr-un magazin de paine (sa cumpar cu totul altceva) si miros fantastic placintele de acolo. Asa ca azi am tot oscilat intre o placinta dulce si una sarata, pana cand a decis jumatatea ca va fi dulce. Este o placinta keto cu aluat turnat, ideea de foi o voi pastra pentru maine, intrucat imi e dor si de o placinta cu branza sarata si verdeata.

Ingrediente aluat:

  • 6 oua
  • 2 linguri
  • 80 grame
  • 20 grame
  • 80 ml smantana lichida
  • esenta de vanilie
  • 5 grame praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 250 grame telemea Sofra
  • 4 oua
  • 3 linguri

Pentru ca imi place ca lucrurile sa fie simple, dar rezultatul sa fie, desigur, incredibil, cred ca e deductibil: pentru aluat, am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am mixat usor, pana cand faina de cocos s-a umflat si a dat consistenta ca de clatite aluatului. Intr-o tava de silicon 20 cm x 20 cm, am turnat jumatate de aluat si am introdus tava in cuptor circa 5 minute, pana s-a coagulat usor . Intre timp, am ras branza pe razatoarea mica, si am amestecat-o cu ouale si indulcitorul. Am adaugat si un strop de esenta de vanilie, ramasa de la aluat, si am turnat in tava. Am lasat si branza inca 10 minute sa se coaguleze usor, apoi am turnat al doilea strad de aluat. Placinta keto cu branza a mai stat in cuptor circa 30 minute, la temperatura mica, pana cand s-a aurit la suprafata. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

9 comentarii

  1. Te rog sa imi spui ce intelegi prin telemea. In zona in care locuiesc telemeaua este sarata. Placinta este un amestec de dulce cu sarat? Multumesc!

    • Telemeaua din reteta este o telemea mai putin sarata. Nu exista branza dulce in keto (din cate stiu eu). Eu iau telemea cu gust domol si o desarez intai si apoi o folosesc la reteta.

    • Da, nu e crunt de sarata, insa personal oricum sunt innebunita dupa combinatiile dulce-sarat, prin urmare nu ma deranjeaza deloc.

  2. Buna ziua,
    Puteti, va rog, sa imi spuneti cite calorii si carbs sint in 100 sau 200 gr de astfel de placinta?
    Multumesc,

  3. Te rog sa-mi spui la ce temperatura se coace primul blat si branza si la ce temperatura ultimul blat( este scris temperatura mica 30 min). Multumesc!

  4. Aluatul se poate face numai cu faina de migdale?

    • Buna Raluca,

      Dat fiind ca e un aluat turnat, cu siguranta poti incerca, cu mentiunea ca va trebui sa cresti cantitatea de faina de migdale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+