Mergeam azi spre Mega Image si deodata imi vine in minte un desert incredibil de dulce si fin, cu bobite crocante de mac. L-am mancat candva intr-un restaurant turcesc si stiam doar ca trebuie sa iasa cremos si in acelasi timp ferm. Cum nu sunt chiar noua in bucatarie, am pus diverse ingrediente in cosul de cumparaturi si acasa am testat. A iesit o placinta keto cu mac fina si dulce, usor insiropata. Si cu un gust aproape identic cu cel al placintei cu iaurt traditionale.
Ingrediente:
- 4 oua
- 50 grame mascarpone
- 50 grame smantana fermentata 20% grasime
- 3 linguri indulcitor
- 80 grame
- 1 lingurita esenta de portocale
- 1 lingura seminte de mac
Sirop:
- 80 ml apa
- 2 linguri indulcitor
Am mixat impreuna toate ingredientele pentru blat si am obtinut un aluat fluid, ca de clatite clasice. L-am turnat intr-o tava de silicon, 20 cm x 20 cm, si am copt placinta keto la foc minim, circa 60-65 de minute, pana cand s-a aurit si s-a umflat foarte tare.
Intr-un ibric, am fiert siropul. Am scos placinta keto din cuptor si am turnat siropul fierbinte peste ea, apoi am lasat-o sa se raceasca. Enjoy!