Pogacele keto cu branza si chimen

Ieri, stateau cuminti in frigider o multime de jumari, insa aveau foarte multa carne. M-am invartit in jurul lor, dorind sa testez o reteta de pogacele, si am sfarsit prin a rontai din ele, caci nu aveam nicio sansa sa le maruntesc in niciun robot din casa. Trebuia insa sa gasesc o solutie, pentru ca voiam sa fac pogacele keto. Sa se umfle, sa foieteze, si asta fara urma de faina de cereale.

Pentru aluaturile care foieteaza, e nevoie de unt de calitate, cu 82% grasime, si de multa rabdare. Sa obtii un aluat de pogacele keto parea imposibil pana ieri, insa mi-am dovedit inca o data ca nimic nu e imposibil.

Ingrediente:

  • 100 grame untura
  • 100 grame unt 82%
  • 5 galbenusuri
  • 140 grame telemea oaie
  • 20 grame drojdie
  • 50 ml smantana lichida 30%
  • 100 grame faina pentru reducerea carbohidratilor + extra pentru blat
  • Chimen
  • Sare
  • 2 galbenusuri pentru uns

Am pus in cuva robotului galbenusurile cu smantana dulce si le-am mixat pana la omogenizare. Am adaugat untura si untul la temperatura camerei, precum si drojdia, pe care am activat-o in 2 linguri de apa fierbinte anterior. Telemeaua am sfaramat-o cu o furculita si am adaugat-o in vasul robotului, apoi am inceput sa pun treptat faina, cate o lingura, pana cand a fost incorporata in totalitate iar aluatul a inceput sa se desprinda de vas.

Aluatul de pogacele se inveleste intr-o folie alimentara si se introduce o ora la frigider. Pe blatul de lucru, se presara faina pentru reducerea carbohidratilor. Se ia cate o bucata din aluat, cam cat un pumn, si se infaineaza usor, apoi se intinde cu sucitorul.

Se impatureste in doua, apoi se intinde iarasi si se repeta operatiunea de minim 10 ori, pentru a crea cat mai multe foi fine de aluat in interior. Pentru a fi taiat in forme, grosimea aluatului trebuie sa fie de doar 2-3 mm. Se decupeaza marginile inestetice, apoi se unge cu galbenus foaia de aluat de pogacele keto. se presara chimen si se taie in formele dorite: pot fi patrate, triunghiuri sau bastonase. Se transfera pogacelele keto intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 30 minute la 170 grade. Enjoy!

 

Dupa coacere, sectiunea pogacelelor keto este una aerata si foietata.

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+