Toamna mea a fost cu dovleac si scortisoara. Iarna insa, mirosul din aer trebuie sa fie de citrice. Nu mananc fructe de fel, cu atat mai putin in dieta ketogenica, insa iubesc mirosul de portocale. In lumanari parfumate, intr-un ceai cald si usor picant, si de astazi in aceasta reteta de portokalopita keto, aromata, insiropata si pufoasa.
Ingrediente:
- 3 oua
- 60 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
- 30 grame drojdie
- 50 ml apa calda
- 1 lingurita Tagatesse
- 3 linguri ulei masline/susan
- 300 grame crema de branza
- 300 grame iaurt full fat
- 70 grame Tagatesse
- coaja de la 2 portocale bio
- 1 lingurita scortisoara Ceylon
Primele 5 ingrediente au fost folosite la aluat. Astfel, am omogenizat drojdia cu lingurita de indulcitor si apa calda, apoi am mixat impreuna cu ouale. Am inceput sa adaug faina treptat si am framantat pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de vas.
Am uns o plansa de lemn cu ulei de masline si am intins aluatul pe lung, intocmai ca la placinta cu branza sarata de zilele trecute. Intr-un ibric, am facut un sirop din 200 ml apa, indulcitor, coaja de portocala si scortisoara. Am amestecat crema de branza cu iaurtul si cu jumatate din sirop, apoi am umplut aluatul cu jumatate din compozitie si l-am rulat. L-am asezat in tava, apoi l-am copt circa 30 minute la 170 grade. Restul de umplutura l-am turnat deasupra prajiturii dupa cele 30 de minute, si am lasat tava in cuptor pentru inca un sfert de ora. Cand a fost gata, am turnat siropul ramas si am lasat-o la racit. E excelenta dupa o noapte de stat in frigider. Enjoy!