Am decis sa il pun pe Mis Nicolae la dieta, doar ca trebuia sa il ademenesc cu ceva dulce si sanatos. Am tot gandit aceasta reteta ieri, pentru a ma asigura ca iese din prima incercare, am intors pe toate partile ingredientele si am inceput. Avea sa fie cea mai aromata prajitura keto, cu o crema bogata de ciocolata, bezea, si caramel picurat deasupra.
Ingrediente blat:
- 100 grame faina de macadamia
- 20 grame tagatoza
- esenta de rom
- 50 grame unt topit
Ingrediente crema:
- o tableta de ciocolata Lindt 85% cacao
- 3 galbenusuri
- 150 ml smantana lichida
- 3 albusuri batute bezea cu 30 grame tagatoza
Ingrediente caramel:
- 50 grame tagatoza
- 30 grame unt
- 30 ml smantana lichida
- esenta de caramel
Pentru blat, am amestecat ingredientele si le-am presat pe fundul unei tavi de silicon patrata, 20 cmx20 cm. Am topit ciocolata la bain marie, apoi am mixat-o cu smantana lichida si galbenusurile. Am turnat-o peste blat si am introdus prajitura in cuptor.
Dupa aproximativ 15 minute la 170 grade, cand ciocolata formase o crusta, am asezat deasupra acesteia bezeaua. Am introdus iarasi prajitura la cuptor, pana cand s-a aurit bezeaua.
Intr-un ibric de teflon, am topit untul cu indulcitorul, pana cand si-a schimbat usor culoarea si a inceput sa faca bule. Am adaugat smantana, amestecand incontinuu, iar la final esenta de caramel. Dupa racirea prajiturii, am taiat-o cubulete si am decorat-o cu caramel. Enjoy!