Da, stiu, lung nume. Dar, ca multe din retetele mele, a pornit de la un singur ingredient. Pudra de lucuma, un indulcitor provenit din fructul de lucuma, originar din Peru. Am creat reteta de prajitura keto cu foi de nuca pentru ca gustul acestui indulcitor – cu o putere mult mai mica decat a zaharului – este unul untos, ce aminteste de nuci prajite si caise coapte. Cumva, cred ca inainte de a fi un soi de indulcitor bogat in fibre si cu vreo 19 grame de carbohidrati/100 grame, este un aromatizant excelent.
Am folosit pudra de lucuma alaturi de Tagatesse, si am descoperit ca pe langa faptul ca e aromat, fibrele din el duc la legarea aluaturilor. Astfel, cele 2 lingurite folosite in bezea au dat fermitate si elasticitate bezelei, iar alte 2 lingurite au ajutat crema de galbenusuri cu cacao sa se ingroase.
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 40 grame tagatesse
- 2 lingurite pudra lucuma
- 2 grame cream of tartar
- 80 grame nuca macinata
- 200 ml lapte cocos fara zahar
- 4 galbenusuri
- 2 lingurite lucuma
- 3 lingurite cacao Callebaut
- 20 grame Tagatesse
- 50 grame unt
Am pus albusurile in vasul mixerului si le-am mixat pana au devenit o spuma. Am adaugat cream of tartar si tagatesse, iar dupa cateva minute si primele 2 lingurite de lucuma. Am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa, cu tente aurii. Am integrat nuca macinata cu grija, cu o spatula, pentru a pastra cat mai mult aer. Am intins compozitia pe o foaie de copt, aproximti 30/30 cm, si am copt la 140 grade 40 minute.
Intr-un ibric, am pus la fiert laptele de cocos. Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorii si cacaua pana si-au dublat volumul. Le-am adaugat peste lapte si am mixat continuu, la foc foarte mic, pana cand crema s-a ingrosat. Dupa racirea cremei, am incorporat untul cu mixerul.
Am taiat foaia de blat in 4 bucati egale si am alternat foi de bezea cu nuca cu crema de cacao. Se poate servi dupa cateva ore de refrigerare sau, ideal, a doua zi. Enjoy!