Uneori, e suficienta o singura poza ca sa hotarasc ce reteta as vrea sa obtin – textura, arome, dificultate. Alteori, scot o multime de ingrediente pe masa si cantarul alaturi, si incep sa ma joc. De data aceasta, prajitura keto cu nuca si dovleac a aparut din feed-ul de Facebook. O placinta greceasca cu mere si multa nuca, pe care am adaptat-o la keto. E perfecta pentru sezonul de toamna-iarna si usor adaptabila: daca nu ai dovleac, poti pune coacaze uscate, merisor fara zahar ori doar coaja de citrice.
Ingrediente:
- 200 grame unt 82%
- 120 grame Tagatesse
- 5 oua mari
- 30 grame ketomix waffe
- 100 grame nuca coapta macinata
- 50 grame migdale macinate
- 3 grame scortisoara Ceylon
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- 200 grame dovleac ras
Am mixat intai untul moale cu indulcitorul, pana cand s-a aerat usor. Nu supramixati untul, intrucat se poate taia. Am adaugat pe rand ouale si le-am incorporat, apoi ketomixul de waffe, nuca, migdalele, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Daca nu va place scortisoara, puteti folosi coaja de lamaie ori de portocala: prajitura keto cu nuca e foarte usor de adaptat la gusturile fiecaruia.
Dupa ce am obtinut un aluat omogen, am incorporat dovleacul ras cu ajutorul unei spatule. Am turnat intreaga compozitie intr-o tava de tort cu pereti detasabili (20 cm diametru) si am copt aproximativ 50 minute la 170 grade. Datorita cantitatii ridicate de unt, e indicat a se consuma rece, chiar din frigider. Enjoy!
Cu ce pot inlocui keto mix waffe? faina migdale si cocos? ketomix universal?.. am si ketomix cozonac, doar waffe nu! Multumesc.
De cozonac cred ca poate fi utilizat fara probleme.